Osim što nosiljka ostavlja mamama slobodne ruke za svakodnevne aktivnosti, nosiljka će se savršeno uklopiti i u stil modernih mama. Uz nosiljku se grlimo i mazimo sa bebom, a kada je vreme za to, uz 14 ErgoBaby jednostavnih saveta svoju bebu možete i podojiti dok je u nosiljci.

 

1. Budite strpljivi. Potrebno je određeno vreme i vežba kako bi se navikli na dojenje u javnosti. Nemojte se stresirati ili požurivati ovaj proces.

2. Vežbajte u svom domu, kad beba nije gladna i tako ćete smanjiti nivo stresa.

3. Otpustite naramenicu nosiljke na strani na kojoj ćete dojiti bebu.

4. Ako je potrebno otkopčajte kopču nosiljke na leđima.

5. Otpustite i spustite pojas na kukovima ako vam je beba previsoko, kako bi je postavili u idealan položaj, koji i vama najviše odgovara.

6. Prilagodite svoju garderobu- nosite majicu koja je rastegljiva i ima niži otvor za vrat, možete probati i neku od specijalno krojenih majica za dojenje ili košulje sa dugmićima.

7. Umetnite ruku preko gornjeg dela nosiljke ili sa strane kako biste oslobodili dojku i omogućili detetu dojenje. Koristite obe ruke ako je potrebno, jer vam nosiljka i to omogućava.

8. Mame sa većim grudima mogu zarolati tetra pelenu ispod grudi za dodatnu potporu.

9. Ako beba ima problem s dojenjem, probajte se nagnuti malo prema napred kako bi beba imala više mesta.

10. Nakon što beba počne sisati, zategnite naramenice kako bi oslobodili ruke dok dojite.

11. Ako osećate da vam treba dodatna pokrivenost možete prikačiti kapuljaču nosiljke sa jedne strane. Drugu stranu ostavite otkopčanu kako biste mogli pratiti svoju bebu.

12. Tokom dojenja sve vreme gledajte bebu.

13.  Kada ste završili, zategnite naramenice i pojas, a bebu podignite u najsigurniji položaj –uspravno, poduprto i dovoljno blizu da je možete poljubiti u glavicu.

14. Budite samouvereni i u javnosti 🙂

 

Dojenje i nošenje često ide ruku pod ruku – nošenje ohrabruje čak i olakšava dojenje, dok u isto vreme dojenje podstiče nošenje. Koju god nosiljku da preferirate, dojenje je moguće.
Možda će vam trebati neko vreme, ali uz vežbu i strpljenje, vi i vaša beba ćete se navići i uživati u dojenju kad god i gde god vas put nanese.

Podeli

Ostavite odgovor