Ponosimo se materijalima koji su specijalno izrađeni za nas! Svi materijali odvode vlagu brzo, imaju veliku moć upijanja i odlično se peru. Nećete ih pronaći u prodavnicama metraže, budući da se tkaju samo za Mother ease. Pre puštanja u proizvodnju, svaki materijal se intenzivno testira, što osigurava da pelene šijemo samo od onih koji se pokažu najmekšim i najefikasnijim.

FROTIR PAMUK

Frotirski pamuk  je tkanje kod koga samo pamuk dodiruje bebinu kožu, dok je poliester u osnovi. Uloga poliestera bitna je zbog izdržljivosti, trajnosti i kontrole skupljanja. Poliesterska baza produžava životni vek materijalima proizvedenim od prirodnih pamučnih vlakana. Rezulat je otporan, rastegljiv i pouzdan proizvod.  Možete ga pronaći u One size peleni, Sandy’s pelenama, Wizard Duo insertima, kao i Snap in i Sandy’s ulošcima.

FROTIR PAMUK U BOJI

Istog sastava kao i običan pamuk, ali u boji. Boje koje su korišćene klasifikovane su kao OECO TEX 100 i eco-friendly. Ne sadrže toksične hemikalije, zahtevaju manje ispiranja i dobro se upijaju (dakle, manje otpada prilikom samog procesa bojenja). Koristi se kod One size oblikovane pelene.

Unutrašnjost pelene uvek je bela iz higijenskih razloga – potrebno je da  boja sadržaja pelene kod beba bude lako uočljiva zbog eventualnih promena.

BAMBUS FROTIR

Oko 57% bambus viskoze, 25 %pamuka i 18%poliestera nalazi se u ovom materijalu. Uloga poliestera ista je kao i kod pamučnog frotira- trajnost, izdržlljivost i kontrola skupljanja.  Zašto insistiramo na ovome? Ne zaboravite-pelenu ćete pratih svakih par dana na izuzetno visokim temperaturama, tokom više godina! Bitan aspekt pelena od bambusa je i sušenje, te je ovakav sastav garancija da će se pelene podjednako sušiti kao i pamučne.

Vlakno bambus viskoze proizvedeno je od organski gajenog bambusa u fabrici koja ispunjava stroge ekološke standarde, kao i standarde za zaštitu zdravlja radnika. Testirano je i ispunjava Oeco tex 100 standarde za baby proizvode.

Dostupan je u One size peleni, Sandy’s peleni, Snap in ulošcima, Sandy’s ulošcima i Wizard Duo insertima.

100% ORGANSKI PAMUK FROTIR

Organski pamuk postaje veoma popularan budući da se gaji bez pesticida. Poseduje GOTS certifikate. Češljani pamuk osigurava izuzetan kvalitet konačnog proizvoda. Dostupan u prirodnoj, nebeljenoj boji, u Wizard UNO peleni.

 

 

 

Prilagođeno i prevedno sa mother-ease.com

 

 

Podeli

Ostavite odgovor